Ondervloeren
Het correct keuze van een ondervloer, kan niet genoeg onderlijnd worden. Een geschikte ondervloer kiezen voor je vloer is al even belangrijk als de kwaliteit van de vloer zelf om zorgeloos vele jaren van je vloer te kunnen genieten. Hieronder de belangrijkste puntjes op een rij:
Heeft u nog vragen? Start een chat rechtsonder aan de pagina of bel met onze klantenservice.
Laminaat of PVC
Het spreekt voor zich: kies een ondervloer die past bij je vloer! Een PVC vloer kan je bijvoorbeeld niet combineren met een laminaatondervloer. Je kiest dan een bijpassende PVC ondervloer. De reden hiervoor ligt voornamelijk in het verschil in drukvastheid van de ondervloer. PVC vloeren en bij gevolg hun klikverbindingen zijn algemeen gezien dunner dan laminaat vloeren en hebben een ondervloer nodig met een hogere drukvastheid dan laminaatvloeren.
Vloerverwarming
Het is belangrijk na te gaan of je al dan niet gebruik maakt van vloerverwarming en welk type. Bepaalde ondervloeren zijn namelijk niet geschikt voor het gebruik op een verwarmde vloer. Houdt ook rekening met het onderscheid tussen vloerverwarming d.m.v. warmwaterbuizen of elektrisch snoer.
Egaliserend vermogen
Het egaliserend vermogen van je ondervloer geeft aan in hoeverre je met deze ondervloer oneffenheden in de basisvloer kunt wegwerken. Denk bijvoorbeeld aan kleine hoogteverschillen in je betonplaat. De dikte van de ondervloer is direct verbonden aan het egaliserend vermogen ervan. Zo zal een dikkere ondervloer in staat zijn grotere oneffenheden weg te werken dan een dunnere ondervloer.
Heb je te maken met zeer grote oneffenheden (5mm of meer)? Gebruik dan eerst spaanplaten. Bij een scheeflopende vloer – met een niveauverschil van 0,5 cm of meer – moet je de vloer eerst egaliseren met behulp van egalisatiekorrels of egalisatiemortel.