• Bepaal deze week je eigen korting!
  • Verzending binnen 48 uur.
  • 7 dagen bereikbaar van 10 tot 17 uur.
  • Laminaat ondervloer gratis!

9.3

Koop je vloer in de actie week! >>

Buy your floor in the sale week>>

    De voordelen van PVC vloeren: waarom kiezen voor deze duurzame optie?
    Daniel | 06 Aug 2024

    De voordelen van PVC vloeren: waarom kiezen voor deze duurzame optie?

    De voordelen van P V C vloeren: waarom kiezen voor deze duurzame optie?

    Ben je op zoek naar een duurzame vloeroptie die zowel stijlvol als functioneel is? Dan is het tijd om kennis te maken met PVC vloeren. Deze vloeren hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen vanwege de vele voordelen die ze bieden. Of je nu een druk gezinsleven hebt of een kantoorruimte wilt renoveren, PVC vloeren bieden de perfecte oplossing.

    Een van de belangrijkste voordelen van PVC vloeren is hun duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen krassen, slijtage en vocht, waardoor ze ideaal zijn voor huishoudens met kinderen en huisdieren. Daarnaast bieden PVC vloeren ook geluiddempende eigenschappen, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor appartementen en kantoren.

    Wat deze vloeren nog aantrekkelijker maakt, is hun veelzijdigheid. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, patronen en kleuren, waardoor ze perfect kunnen passen bij elke interieurstijl. Of je nu houdt van een klassieke houten uitstraling of een modern betonontwerp, er is altijd een PVC vloer die aan jouw wensen voldoet.

    Dus waarom zou je kiezen voor PVC vloeren? De redenen zijn overtuigend - duurzaamheid, veelzijdigheid en stijl. Bekijk vandaag nog de opties en ontdek de perfecte vloer voor jouw ruimte. Bekijk alle PVC vloeren hier.

    pvc vloeren happyfloors

    Wat zijn pvc vloeren? 

    PVC-vloeren, ook wel bekend als vinyl-vloeren, zijn gemaakt van polyvinylchloride (PVC) en worden steeds populairder als vloeroptie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder tegels, planken en rollen. PVC-vloeren zijn ontworpen om duurzaam, veerkrachtig en gemakkelijk te onderhouden te zijn. Ze zijn een veelzijdige keuze voor zowel residentiële als commerciële ruimtes en bieden tal van voordelen.

    Verschillende stijlen en ontwerpen van PVC-vloeren

    Een van de grote voordelen van PVC-vloeren is de overvloed aan stijlen en ontwerpen waaruit je kunt kiezen. Of je nu een klassieke, tijdloze uitstraling wilt of een eigentijds, modern design, er is altijd wel een PVC-vloer die bij je smaak en interieur past.

    Voor liefhebbers van houten vloeren zijn er PVC-vloeren met realistische houtnerfpatronen. Deze vloeren bieden de warmte en charme van echt hout, maar met het extra voordeel van duurzaamheid en onderhoudsgemak.

    Als je op zoek bent naar een meer eigentijdse uitstraling, zijn er PVC-vloeren met beton- of steendesigns. Deze vloeren geven een moderne, industriële uitstraling aan elke ruimte en zijn perfect voor een minimalistische inrichting.

    Daarnaast zijn er ook PVC-vloeren met patronen en kleuren die je kunt mixen en matchen om een unieke, gepersonaliseerde uitstraling te creëren. Met PVC-vloeren is de mogelijkheid om je vloer aan te passen aan je eigen stijl eindeloos.

    Bekijk hier alle visgraat pvc vloeren, verkrijgbaar bij Happyfloors.nl

    Onderhoud van PVC-vloeren

    Een van de voordelen van PVC-vloeren is dat ze relatief eenvoudig te onderhouden zijn. Met de juiste zorg kunnen PVC-vloeren hun kwaliteit en uitstraling behouden voor vele jaren. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van PVC-vloeren:

    1. Regelmatig stofzuigen of vegen om vuil en stof te verwijderen.
    1. Gebruik een vochtige doek of dweil om vlekken en morsen schoon te maken.
    1. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen die de vloer kunnen beschadigen.
    1. Plaats vilt- of rubberen meubeldoppen onder meubels om krassen te voorkomen.
    1. Reinig gemorste vloeistoffen onmiddellijk om vlekken te voorkomen.

    Door regelmatig onderhoud en zorg kunnen PVC-vloeren er jarenlang als nieuw uitzien en hun duurzaamheid behouden.

    Kosten van PVC-vloeren

    De kosten van PVC-vloeren kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, de stijl en het ontwerp, en de omvang van het project. Over het algemeen zijn PVC-vloeren echter een betaalbare optie in vergelijking met andere vloeropties zoals hardhout en tegels.

    De prijs van PVC-vloeren wordt meestal per vierkante meter berekend. Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten van de vloer zelf, evenals de installatiekosten als je ervoor kiest om het door professionals te laten plaatsen. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

    Hoewel PVC-vloeren initieel misschien iets duurder lijken dan andere vloeropties, bieden ze op de lange termijn een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak.

    Installatie van PVC-vloeren

    De installatie van PVC-vloeren kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van het type PVC-vloer dat je kiest. Hier zijn enkele veelvoorkomende installatiemethoden:

    1. Zelfklevende PVC-vloeren: Deze vloeren hebben een zelfklevende achterkant die direct op de ondervloer kan worden geplakt. Dit is een eenvoudige en snelle installatiemethode die geen speciale gereedschappen of vaardigheden vereist.
    1. Click PVC-vloeren: Dit zijn PVC-vloeren met een kliksysteem, vergelijkbaar met laminaatvloeren. De planken kunnen eenvoudig in elkaar worden geklikt, waardoor een stevige en naadloze vloer ontstaat. Deze installatiemethode vereist wel enige handigheid en het gebruik van speciaal gereedschap.
    1. Verlijmde PVC-vloeren: Deze vloeren worden met behulp van lijm op de ondervloer bevestigd. Dit is een meer traditionele installatiemethode die professionele installatie vereist. Het voordeel van verlijmde PVC-vloeren is dat ze zeer stevig en duurzaam zijn.

    Het is belangrijk om de installatie-instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen of professionele hulp in te schakelen om ervoor te zorgen dat de PVC-vloer correct wordt geïnstalleerd.

    Vergelijking met andere vloeropties

    Er zijn veel verschillende vloeropties beschikbaar, dus waarom zou je kiezen voor PVC-vloeren? Hier zijn enkele redenen waarom PVC-vloeren een goede keuze kunnen zijn in vergelijking met andere vloeropties:

    1. Duurzaamheid: PVC-vloeren zijn zeer duurzaam en bestand tegen slijtage, krassen en vocht. Ze behouden hun kwaliteit en uitstraling zelfs onder zware belasting.
    1. Onderhoudsgemak: PVC-vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en vereisen slechts een eenvoudige reiniging met een vochtige doek of dweil. Ze zijn bestand tegen vlekken en kunnen hun kwaliteit behouden met regelmatig onderhoud.
    1. Veelzijdigheid: PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, patronen en kleuren, waardoor ze perfect passen bij elke interieurstijl. Ze kunnen de uitstraling van hout, steen of beton repliceren zonder de nadelen van deze materialen.
    1. Kosten: PVC-vloeren zijn over het algemeen een betaalbare optie in vergelijking met andere vloeropties zoals hardhout en tegels. Ze bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak.

    Bij het vergelijken van vloeropties is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke behoeften en voorkeuren. PVC-vloeren kunnen een goede keuze zijn voor diegenen die op zoek zijn naar duurzaamheid, onderhoudsgemak en veelzijdigheid.

    Veelgestelde vragen over PVC-vloeren

    1. Zijn PVC-vloeren veilig?

    Ja, PVC-vloeren zijn over het algemeen veilig in gebruik. Ze zijn gemaakt van niet-giftige materialen en voldoen aan de geldende veiligheidsnormen. Het is echter altijd belangrijk om te controleren of de PVC-vloeren die je kiest voldoen aan de lokale regelgeving en veiligheidsvoorschriften.

    2. Kunnen PVC-vloeren in vochtige ruimtes worden geïnstalleerd?

    Ja, PVC-vloeren zijn bestand tegen vocht en kunnen veilig worden geïnstalleerd in vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen met betrekking tot de installatie en het onderhoud van PVC-vloeren in vochtige omgevingen.

    3. Kunnen PVC-vloeren worden geïnstalleerd op bestaande vloeren?

    Ja, PVC-vloeren kunnen meestal worden geïnstalleerd op bestaande vloeren, zoals beton, tegels of hout. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondervloer schoon, vlak en vrij van vocht en schade is voordat je de PVC-vloeren installeert.

    4. Hoe lang gaan PVC-vloeren mee?

    De levensduur van PVC-vloeren kan variëren, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal, de installatie en het onderhoud. Over het algemeen kunnen PVC-vloeren echter vele jaren meegaan, zelfs onder zware belasting, en hun kwaliteit en uitstraling behouden.

    5. Kan ik PVC-vloeren zelf installeren of moet ik professionele hulp inschakelen?

    Het installeren van PVC-vloeren kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het type PVC-vloer dat je kiest. Zelfklevende PVC-vloeren kunnen meestal eenvoudig zelf worden geïnstalleerd, terwijl click PVC-vloeren en verlijmde PVC-vloeren meer vaardigheid en speciaal gereedschap vereisen. Het is altijd raadzaam om de installatie-instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen of professionele hulp in te schakelen om ervoor te zorgen dat de PVC-vloer correct wordt geïnstalleerd.

    Conclusie

    PVC-vloeren bieden vele voordelen, waaronder duurzaamheid, veelzijdigheid en onderhoudsgemak. Ze zijn bestand tegen krassen, slijtage en vocht, waardoor ze ideaal zijn voor drukke huishoudens en commerciële ruimtes. Met een breed scala aan stijlen, patronen en kleuren kunnen PVC-vloeren perfect worden afgestemd op elke interieurstijl.

    Naast de praktische voordelen zijn PVC-vloeren ook een betaalbare optie in vergelijking met andere vloeropties. Met de juiste installatie en onderhoud kunnen PVC-vloeren vele jaren meegaan en hun kwaliteit behouden.

    Als je op zoek bent naar een duurzame, veelzijdige en stijlvolle vloeroptie, overweeg dan PVC-vloeren. Ontdek de vele mogelijkheden en vind de perfecte PVC-vloer voor jouw ruimte. 


    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Happyfloors.nl 9.6 / 10 - 106 Reviews @ Trustpilot